Wednesday, January 26, 2011

Åh jeg er så glad for mad...Not!

Nå. Vi kan så heller ikke li' havregrød.

Ligesom vi ikke kan li' risgrød, advokado, gulerod,græskar,kartoffel, sweet patato,banan eller æble...














Troligt og tåldmodigt står jeg hver dag og prøver at lave lækker-lækker mos til ungen.
Og trolige, samt knap så tåldmodigt spytter han det ud så snat han opdager det ikke er mælk.

Jeg har prøvet alt. ALT.
 Gøre maden tyndt og sjasket, mere fyldigt, lade ham holde skeen, lade ham tage med fingerne, blande det med en masse brystmælk, skeen er blevet lavet om til en flyvemaskine , mor har hoppet rundt i underlig dans - og sunget "mmmm- yum yuuuuuuuuuuuuuum, deeejlig deeejli' maaaad!" mens hun sagde smaske lyde.

Noah griner sødt af sin fjollede mor, ind med skeen...og...ud med mad!

Arrrgh!

Problemet er, at han er mega sulten.
Han vågner hver time om natten, er helt klart sulten. Han skal ammes hver time om dagen, fordi han også her er så sulten.

Han gider godt holde et stykke æble eller gulerød, og gnave lidt i det - men han er for lille til at spise stykkene. Jeg har prøvet at dyppe hans gullerød i mos - for at narre ham på den måde; men det gik ikke just efter planen...

Jeg er på grådens rand, og så træt så træt så træt....

4 comments:

  1. Åh, jeg kender det. Tror ikke der er noget der kan få én ud i tovene som manglende søvn!
    Hvad med vælling på flaske? Det kan måske give ham lidt at sove på, og så kan I forsøge jer med grød og mos igen om en uge eller 2 - eller måske bare holde fast i at servere det for ham alligevel, så han vænner sig til det samtidig med vællingen?
    Jeg har med succes givet vælling til mine i overgangsperioden fra modermælk til alm. kost - men det kræver selvfølgelig, at han vil tage flaske?

    ReplyDelete
  2. Vælling er en by i rusland hernede. Det kan ikke fås nogle steder, og heller ikke så man kan lave det selv.
    Han gider heller ikke flaske, så selv med vælling ville det nok ikke gå.Men tak!

    ReplyDelete
  3. Kære trætte Rikke, føler med dig. Håber du orker at høre et råd fra en erfaren mor og pædagog. Det er nok ikke fordi han ikke kan lide maden at han ikke vil spise det. Men han er slet ikke vant til at få mad på den måde så det skal han vænnes til. Det der skal til er tålmodighed. Prøv at lave en lille portion risgrød og så giv ham det på en ske sammen med lidt brystmælk. Du skal endelig ikke prøve noget nyt hver dag, han skal vænne sig til en ny smag og konsistens. Regn ikke med at han de første gange spiser sig mæt i maden. bare 1-2 teskefulde pr. gang indtil han har vænnet sig til det. Håber I finder en løsning så du kan få lidt sammenhængende søvn.

    ReplyDelete
  4. Bente...Du er Gud! Ungen æder risgrød med åben mund og iver! TAK for dit råd!

    ReplyDelete